Changyuan CBD Mall Towers

Type:
Mixed-use Development

Location:
Changyuan, Henan province, China

Year: 2013 – 2016

Status: Under Development

Program:
Mixed-use Development -105,000 m²
Residential apartments, service apartments, offices, retail, restaurants

Description:
As part of the larger CBD Mall complex, these three towers are scheduled to be completed in parallel to the large retail mall. The towers contain offices and apartments and are linked by a podium building which will contain retail spaces, restaurants and a clubhouse for the residents.

The towers massing principle is based on a system of ‘split cores’, dividing the services into two smaller cores in each tower which allows to create a circulation zone that houses shared programs or ‘social condensor’ space. The ‘splitting’ of the outer volumes following the core positions allows for increased daylight access to the floorplans and for sunlight access to the circulation areas at the hear of the towers.

The facade design of the residential towers is based on the apartment configurations, which is determined in a generative process that evaluates the clustering possibilities and marketing value of each of the different apartment types. Different clustering combinations are arranged over the height of the towers to create a strategic mixing of size options and place the higher value apartments towards the top of the towers.

The floorplans are currently being developed in collaboration with local architects in China to create a carefully balanced series of apartments that integrates marketing research and local lifestyle preferences within a high quality contemporary design environment.

Design Team:
Jeroen van Ameijde / Brendon Carlin / Juan Jose Farres Prohens / Andrea Bugli / Ángel Linares / David Trujillo / Jaume Verdeguer Ruiz / Noelia Navarro Escudero / Miguel Reyna / Kai Yang / Wei Huo / Lei Guo

Collaborators:
IPPR, Beijing